پرتال کلینیک تخصصی دیابت پارسیان
سبد خرید خالی است.

علل مشکلات چشم در دیابت

علل مشکلات چشم در دیابتدر افراد دیابتی، قندخون بالا به دیواره مویرگ های چشم آسیب رسانده، ساختمان و عملکرد آنها را تغییر می دهد. به عنوان بخشی از این شرایط، ( رتینوپاتی دیابتی ) مویرگ ها ممکن است ضخیم شده، نشت کرده، دچار لخته شده و یا شبیه بالن رشد نمایند، که در این حالت به آن میکروآنوریسم اطلاق می شود. ( میکروآنوریسم ها ابتدایی ترین علایم بیماری اختلال در شبکیه ناشی از بیماری دیابت می باشند. وجود این جراحت درسطح شبکه می تواند بطور جدی بینایی را مختل نماید. ) بیشتر مواقع، مایع در بخشی از رتین که وظایفی مانند مطالعه را برعهده دارد جمع می شود; به این شرایط ادم ماکولار اطلاق می شود. در موارد پیشرفته، رتین شروع به ساختن عروق جدید می نماید ولی این رگ ها خاصیت رگ های اصلی را ندارند.ممکن است این رگ های شکننده خونریزی کرده و بافت زخمی ایجاد نمایند و رتین از بخش پشتی چشم جدا شود. این رگ های جدید همچنین سبب مسدود شدن جریان خون چشم شده و گلوکوم اتفاق می افتد..

تست های بینایی در دیابت

انجام معاینات منظم سالانه توسط چشم پزشک در افراد دیابتی اهمیت دارد. با انجام زودهنگام معاینه چشم می توان رتینوپاتی را در مراحل اولیه شناسایی نمود. زمانی که با چشم پزشک ملاقات می نمایید، او درباره تاریخچه پزشکی و بینایی شما سوال نموده و از شما می خواهد جدول چشم را بخوانید. سپس با کمک دستگاهی به نام افتالموسکوپ رتین ( ته چشم ) را معاینه می نماید.
در برخی موارد رتینوپاتی دیابتی در طی معاینه چشم مشخص نشده و نیاز به معاینات خاص می باشد. برای معاینه دقیق تر چشم، پزشک از قطره های چشمی جهت گشاد نمودن مردمک چشم استفاده می نماید. در معاینات چشم تستی نیز وجود دارد که به کمک آن می توان تغییر در ساختمان و عملکرد رگ های خونی چشم را مشخص نمود. در معاینه چشم گلوکوم و کاتاراکت نیز بررسی می شوند. این دو بیماری در افراد دیابتی بیشتر اتفاق افتاده و مشکلات بینایی را به دنبال خواهند داشت.

درمان رتینوپاتی دیابتی

اگر مبتلا به دیابت هستید، درمان رتینوپاتی باید شامل درمان پزشکی و چشم پزشکی باشد. پزشک شما می تواند به بهتر شدن قندخونتان کمک نموده ونیز سایر عوارض دیابت را که به دنبال رتینوپاتی دیابتی بدتر می شوند مانند مشکلات قلبی و کلیوی ، درمان نماید. چشم پزشک نیز می تواند به طور مستقیم رتینوپاتی را به کمک لیزر یا جراحی درمان نماید. اگر پزشک قبل از اینکه شما متوجه مشکلی در چشم خود شوید این درمان ها را پیشنهاد نمود، تعجب نکنید. بهترین زمان برای درمان قبل از شروع مشکلات چشمی می باشد.
لیزر درمانی در رتینوپاتی می تواند منافذی را که باعث نشت مایع می شوند، مسدود نموده و از کاهش بیشتر بینایی ممانعت نماید. تعداد لیزردرمانی بستگی به نوع و اندازه رتینوپاتی و چگونگی پاسخ به درمان دارد. در صورتی که چشم خونریزی غیر قابل درمان داشته و یا اگر جداسازی رتین اتفاق افتاده باشد، یا لیزر درمانی به حد کافی مانع رشد رگ های جدید نشود، پزشک ممکن است درمان جراحی را پیشنهاد نماید. عوارض نادر این درمان ها شامل تاری دید، سردرد، گلوکوم، سختی دید در تاریکی، کاهش دید محیطی و رنگی و نیز خونریزی می باشد. در بیشتر موارد زمانی که جراحی پیشنهاد می شود فواید انجام آن به خطرات آن برتری دارد.
اگرچه هر دوی این درمانها می تواند بسیار موثر واقع شوند اما انتظارات شما از درمان باید واقعی باشد. معمولا درمان لیرز یا جراحی قادر به بازگرداندن بینایی از دست رفته نمی باشند; با این وجود، این درمان ها مانع از دست رفتن بیشتر بینایی می شوند. اگر در حال حاضر دچار مشکلات بینایی هستید، پزشک می تواند درباره ی انتخاب درمان توان بخشی بینایی به شما مشاوره دهد. .

پیشگیری از رتینوپاتی دیابتی

با کنترل دقیق قندخون و معاینات منظم چشم می توان رتینوپاتی دیابتی را به حداقل رساند. اگرچه حتی با مراقبت مطلوب، همیشه نمی توان آسیب رتین را آهسته نمود و یا از بروز آن پیشگیری نمود. مطالعات نشان داده اند که کنترل قندخون تا حد ممکن می تواند مانع پیشرفت رتینوپاتی شود و یا از پیشرفت آن جلوگیری نماید. پزشک برای کنترل قندخون انسولین و سایر داروها ، تغییر در رژِیم غذایی و فعالیت ورزشی را توصیه می نماید. انسولین درمانی فشرده ( که شامل تست قندخون مکرر و استفاده از پمپ انسولین می باشد) می تواند یک انتخاب برای پیشگیری از رتینوپاتی دیابتی باشد.
غربال گری منظم بهترین پیشنهاد برای تشخیص زودهنگام رتینوپاتی دیابتی می باشد. افراد دیابتی نوع یک باید معاینه کامل چشمی را در فاصله ۵ سال بعد از تشخیص انجام دهند; دیابتی های نوع دو باید بلافاصله بعد از تشخیص دیابت معاینه چشم را انجام دهند. بعد از معاینه اولیه، همه افراد دیابتی باید سالانه معاینه چشم را انجام دهند. پزشک ممکن است بسته به شدت آسیب چشم و سایر عوارض چشمی فواصل کمتری را برای معاینه پیشنهاد نماید.
بارداری می تواند رتینوپاتی را در افراد دیابتی تزریق کننده انسولین بدتر نماید، بنابراین هر خانم دیابتی که قصد باردار شدن دارد باید در این باره با پزشک مشورت کند. پزشک معمولا معاینه چشم قبل از بارداری و در طی سه ماهه اول و معاینات اضافی را در صورت نیاز و بسته به میزان رتینوپاتی پیشنهاد می کند. خانم هایی که در طی بارداری دچار دیابت می شوند در خطر رتینوپاتی دیابتی قرار ندارند.
فشارخون بالا، کلسترول بالا و چاقی همه در افزایش خطر رتینوپاتی دیابتی نقش داشته و باید درمان شوند. سیگار کشیدن نیز عامل خطر دیگری می باشد. درباره ی روش های ترک سیگار با پزشک مشورت نمایید. هرگز علایم عفونت را نادیده نگیرید زیرا رتینوپاتی دیابتی را بدتر می کند. جراحی کاتاراکت می تواند بر رتینوپاتی موجود در چشم تاثیر بگذارد، بنابراین درباره ی زمان بندی درمان رتینوپاتی و کاتاراکت با پزشک خود مشورت نمایید.

پژوهشگران در حال جستجو داروهای جدید برای پیشگیری یا آهسته نمودن رتینوپاتی هستند. پزشک می تواند درباره ی آخرین دستاوردها در این زمینه، اطلاعات کافی در اختیار شما قرار دهد. با پزشک خود تماس بگیرید اگر:

. دچار کاهش بینایی تدریجی یا ناگهانی شده اید.

. مبتلا به دیابت هستید و تصمیم به باردار شدن دارید.

. توصیه های پزشک مبنی بر کنترل قندخون را رعایت نمی کنید.

دیدگاه‌های نوشته

*
*