پرتال کلینیک تخصصی دیابت پارسیان
سبد خرید خالی است.

دیابت و راهنمای سفر

دیابت نباید مانعی برای انجام فعالیت های شما باشد. اگر می خواهید به سفر بروید و دیابت دارید، باید با دقت برنامه ریزی نمایید. ممکن است شرایطی مثل از دست دادن چمدان و یا مواجه با طوفان را تجربه نمایید. اگر چه غافلگیر شدن با مشکلات گاهی اجتناب ناپذیر است، اما آمادگی قبل از ترک خانه می تواند به جلوگیری از استرس کمک نماید. یکی از ملزمات سفر این است که به آژانس مسافرتی خود بگویید که شما مبتلا به دیابت هستید و برخی از شرایط خاص را توضیح دهید. به این ترتیب، سفری مناسب جهت مواجه با نیازهای شما برنامه ریزی می شود.:

ملاقات با پزشک یا آموزش دهنده دیابت

مراجعه به پزشک برای ویزیت چند هفته قبل از رفتن شما به تعطیلات ایده خوبی است. با تیم مراقبت سلامتی در مورد برنامه سفر خود و همچنین برنامه های خود برای وعده های غذایی و داروها مشورت نمایید.
در صورتی که قصد سفر به خارج از کشور دارید،حداقل چهار هفته قبل از سفر برای دریافت واکسیناسیون مورد نیاز اقدام نمایید ، در این صورت شما زمان لازم جهت مقابله با هر گونه عوارض جانبی را خواهید داشت. جهت تهیه یک لیست از داروها با پزشک خود مشورت نمایید- به خصوص داروهای خوراکی دیابت و انسولین (از جمله نام های عمومی و مقدار آنها)
اگر انسولین مصرف می نمایید، انواع آن و اینکه آیا انسولین شما سریع الاثر، کوتاه اثر، متوسط و یا طولانی اثر است را یادداشت نمایید. بخاطر داشته باشید که همیشه یک رونوشت از آن را همراه خود داشته باشید. در خطوط هوایی و برخی از کشورها شما نیاز به گواهی پزشک خود دارید که در آن گفته شده باشد شما مجاز به حمل دارو و تجهیزات هستید. سرنگ و سوزن می تواند هنگام پرواز و هنگام ورود به برخی از کشورها مشکل ساز شود.

کنترل و مدیریت قند خون در زمان بیماری

از پزشک یا مربی دیابت خود بپرسید اگر در تعطیلات مریض شدید چه باید بکنید. به طور کلی، اگر شما بیماری حرکت را در حال سفر تجربه کردید، کربوهیدرات به شکل مایع (مثل آب میوه یا نوشابه) بخورید. زمانیکه بیمار هستید گلوکز خونتان نوسان کرده و غیرقابل پیش بینی می شود. درطی دوره های بیماری خیلی مهم است که شما:
* قند خون خود را هر ۲ تا ۴ ساعت اندازه گیری نمایید.
* به خوردن داروهای دیابت خود ادامه دهید.
* مقدار زیادی مایعات بنوشید، سعی کنید از قهوه، چای و نوشابه هایی که حاوی کافئین هستند اجتناب نمایید، زیرا می توانند سبب از دست رفتن مایعات بدن شوند .
* اگر نمی توانید طبق برنامه غذایی معمول خود غذا میل نمایید، غذاهای جامد را با مایعات که حاوی قند هستند جایگزین کنید .
* سعی کنید هرساعت ۱۵ گرم کربوهیدرات بخورید.
* اگر استفراغ و / یا اسهال را دو بار یا بیشتر در چهار ساعت داشتید با پزشک خود تماس گرفته یا به اورژانس زنگ بزنید.
* اگر انسولین مصرف می کنید، حتما به مصرف آن در زمان بیماری ادامه دهید. با تیم مراقبت های بهداشتی خود در مورد دستورالعمل تنظیم انسولین در هنگام بیماری مشورت کنید.
* استراحت کافی داشته باشید.
اگر شما از انسولین برای اداره بیماری خود استفاده می کنید، باید از پزشک و یا مربی دیابت خود در مورد گلوکاگون سوال نمایید. آمپول گلوکاگون برای درمان افت قند خون شدید ( بیماری ای که می تواند منجر به تشنج یا از دست دادن هوشیاری شود) استفاده می شود. اگر شما در حال سفر به یک نقطه دور هستید که به اورژانس یا درمانگاه دسترسی ندارید، مهم این است که همسفر شما یاد بگیرد که چگونه گلوکاگون را تزریق نماید.

شناسایی

در صورتی که قادر به توضیح شرایط خود نیستید، گرفتن دستبند یا گردنبندی که نشان می دهد شما مبتلا به دیابت هستید،درنظر بگیرید.

بسته بندی

داروها و تجهیزات دیابت خود را در دو جای متفاوت قرار دهید. مهمتر از همه، مطمئن شوید که داروها و ملزومات را در کیف دستی و همراه خود دارید. در صورت گم کردن یا سرقت، ملزومات و دارو اضافی بگیرید. همچنین تجهیزات دیگری که ممکن است نیاز داشته باشید در نظر بگیرند ، از جمله درمان افت قندخون، غذا، آب آشامیدنی، کفش پیاده روی، ضد آفتاب و دارویی برای تهوع و اسهال.

نکاتی برای انواع مختلف سفر :هواپیما، قطار و اتومبیل

سفرهای هوایی

اکثر خطوط هوایی امکانات کافی برای کمک به مسافران با نیازهای ویژه را دارند . مطمئن شوید که وقت اضافه برای بررسی قبل از پرواز دارید، وسایل همراه شما باید به طور کامل توسط ماموران فرودگاهها بررسی شوند. شرکت های هواپیمایی معمولا وعده های غذایی خاص برای افراد مبتلا به دیابت را دارند. همیشه مقداری میان وعده حاوی کربوئیدرات جهت مواردی که غذا یا میان وعده های پرواز به تاخیر می افتد و یا غذاهایی که ارائه می شود کربوهیدرات به اندازه کافی ندارد همراه داشته باشید. از تغییرات زمانی منطقه آگاه باشید و وعده های غذایی و داروهای خود را بر طبق آن برنامه ریزی نمایید. اگر می خواهید در حالی که در سفر هوایی هستید، بخوابید، از ساعت زنگ دار سفر استفاده نموده و یا از خدمه پرواز بخواهید تا شما را در زمان صرف غذا و یا زمان مصرف دارو بیدار نمایند.

اگر انسولین مصرف می کنید، مطمئن شوید که آن را در تمام اوقات همراه خود دارید. انسولین نباید در طول سفر در معرض اشعه قرار بگیرد و در صورت امکان باید به صورت دستی بازرسی شود . با این حال، اسکنر های امنیتی که در هنگام ورود استفاده می شود به طور طبیعی به انسولین و یا گلوکومتر شما آسیب نمی رسانند. اگر چمدان برای مدت زمان طولانی در معرض اشعه باقی بماند و یا اگر به چمدان چندین بار اشعه ایکس برخورد کند، انسولین ممکن است اثربخشی مناسب خود را از دست بدهد. انسولین توسط حرارت شدید تحت تاثیر قرار می گیرد و هرگز نباید در قسمت بار هواپیما قرار داده شود. مثل همیشه، مهم است که قبل از تزریق انسولین خود را بررسی نموده و اگر متوجه تغییر در ظاهر انسولین شدید، این انسولین فاسد می باشد. اگر از پمپ انسولین استفاده می نمایید، قبلا مامور بازرسی را مطلع کنید. فلز یاب متحرک و فلز یاب دستی ممکن است عملکرد پمپ انسولین را تحت تاثیر قرار دهند، بنابراین شما می توانید از افسر بازرسی درخواست انجام جستجو فیزیکی در یک محل خصوصی کنید.
سعی کنید برخی از فعالیت ها را در طول سفر خود انجام دهید: راه رفتن در اطراف ترمینال قبل از سوار شدن به هواپیما، در نظر گرفتن انجام تمرینات کششی ساده در صندلی خود و یا حرکت مچ پا به صورت دورانی و بالا بردن گهگاه پاها.
اگر در حال برنامه ریزی سفر هوایی هستید بهتر است اطلاعاتی در مورد بسته بندی تجهیزات و آنچه مسافر مجاز است همراه داشته باشید (و مجاز نیست) و بازرسی چمدانها مطالعه کنید. این مهم است که نسخه های دارویی را همراه داشته باشید و نحوه استفاده از آن را در صورت لزوم و همچنین عوارض جانبی آن را بدانید.

با ماشین

چنانچه شما یک راننده یا مسافر هستید، کنترل منظم قند خون برای شما بسیار مهم است. قبل از ترک خانه و سپس هر چهار ساعت در طول سفر، قندخون را چک نمایید . برای پیاده روی و برخی فعالیتهای بدنی هرچند ساعت توقف نمایید. این عمل به گردش خون در پاها کمک می نماید. با اولین نشانه افت گلوکز خون یا هیپوگلایسمی وسیله نقلیه را در کنار جاده متوقف کنید و یکی از اشکال سریع الاثر قند را بخورید،مانند: ۱۵ گرم قرص گلوکز ،نصف لیوان آب میوه یا نوشابه. این عمل را با کربوهیدرات های طولانی اثر مثلا یک تکه نان ادامه دهید. تا بهبود علایم و نرمال شدن قندخون، شروع به رانندگی مجدد نکنید. اگر انسولین می زنید، در زمان بین تزریق و وعده غذایی بعدی خود، از رانندگی اجتناب کنید. رانندگی خود را تا حداکثر ۱۲ ساعت در روز، یا شش ساعت بین هر دو وعده غذا محدود کنید . مصرف دارو، غذا و زمان میان وعده را تا حد ممکن منظم نگه دارید. ممکن است شما همیشه قادر نباشید سروقت به رستوران بروید، بنابراین تدارکات کافی (برای مثال ۱۵ گرم از قرص های گلوکز، آب میوه و یا نوشابه) برای درمان افت قند خون همراه خود داشته باشید.

سفر دریایی

قبل از حرکت کردن با مربی دیابت خود در مورد چگونگی تنظیم برخی از این غذاها با برنامه غذایی خود، صحبت نمایید. این ایده خوبی است که خدمه کشتی بدانند مبتلا به دیابت هستید. همه نسخه های دارویی خود را به صورت مکتوب داشته باشید.

دیدگاه‌های نوشته

*
*