پرتال کلینیک تخصصی دیابت پارسیان
سبد خرید خالی است.

درمان دیابت نوع یک

درمان دیابت نوع یک

هیچ راهی برای پیشگیری از دیابت نوع یک وجود ندارد. هدف از درمان در دیابت نوع یک، این است که قندخون را تا حد امکان به میزان طبیعی نزدیک کنیم، به این ترتیب، پیشرفت عوارض بلند مدت دیابت که نتیجه آن آسیب رسیدن به بعضی از اعضای بدن است، کند یا متوقف می شود و شخص می تواند به زندگی عادی و طبیعی خود ادامه دهد

چندین روش در درمان دیابت نوع یک وجود دارد:

۱- روش تزریق روزانه انسولین
۲- دستگاه پمپ انسولین
۳- کنترل قندخون چندین بار در روز توسط دستگاه کنترل قندخون
۴- برنامه ریزی رژیم غذایی مناسب ( فرد دیابتی باید سه وعده اصلی غذایی و سه تا چهار میان وعده را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجاند.)
۵- فعالیت منظم بدنی: انجام فعالیت منظم ورزشی در استفاده موثرتر از انسولین به بدن کمک می کند. کنترل قندخون همچنین در کاهش خطر بیماریهای قلبی و عروقی موثر است.
۶- ویزیت های منظم پزشکی: در ویزیت پزشکی، پزشک تست های غربال گری و معاینات لازم جهت شناسایی نشانه های عوارض دیابت مثل بیماری چشمی ، کلیوی ، قلبی عروقی و صدمه به اعصاب را بررسی می کند.
۷- ترک سیگار

برقراری نظم در بخشهای مختلف زندگی روزانه افراد دیابتی بسیار حائز اهمیت است. با داشتن نظم در برنامه غذایی ( مقدار و زمان مصرف وعده ها و میان وعده ها ) همچنین فعالیت بدنی ( زمان و مدت انجام فعالیت بدنی ) پیش بینی روند کنترل قندخون آسان تر خواهد شد. بنابراین داشتن برنامه منظم روزانه به شما در کنترل موثر دیابت کمک زیادی می کند..
کتو اسیدوز دیابتی

در برخی از بیماران دیابتی نوع یک اولین علامت تشخیصی دیابت، کتواسیدوز می باشد. این افراد به دلیل کتواسیدوز دیابتی در بیمارستان بستری می شوند. اگرعلائم بیماری شدید باشد نیازمند بستری در بخش مراقبت های ویژه هستند.
درمان کتواسیدوز دیابتی شامل دریافت مایعات از طریق رگ خونی می باشد تا بدین وسیله کم آبی ناشی از کتواسیدوز درمان و تعادل بین الکترولیت های بدن برقرار شود. همچنین، از انسولین برای پایین آوردن قندخون و جلوگیری از تولید کتون استفاده می شود.

دوره ماه عسل

فاز ” ماه عسل ” یا دوره ” ماه عسل ” اندکی پس از تشخیص دیابت نوع یک اتفاق می افتد زمانیکه هنوز لوزالمعده تا حدی توانایی تولید انسولین جهت کنترل قندخون را دارد. در طی این دوره، قندخون بیمار به سمت اعداد نرمال برگشت می نماید.
همانطور که می دانیم دیابت نوع یک زمانی اتفاق می افتد که بدن شروع به از بین بردن سلولهای تولید کننده انسولین در لوزالمعده می نماید. با شروع تزریق انسولین توسط بیمار، فشار وارده بر لوزالمعده جهت ترشح انسولین کاهش می یابد. برداشته شدن فشار سبب تحریک لوزالمعده جهت تولید مقداری انسولین می شود. با ترشح انسولین توسط لوزالمعده قندخون بیمار به محدوده اعداد طبیعی برگشت می کند و بیمار وارد دوره ماه عسل می شود. متاسفانه، این دوره بدین معنا نیست که دیابت قطعا درمان شده است. در طی دوره ماه عسل ممکن است انسولین درمانی بیمار نیاز به تنظیم مجدد توسط پزشک داشته باشد. بنابراین ارتباط نزدیک با پزشک در خلال این دوره اهمیت دارد.
با این وجود، بعد از دوره یک ماهه ، تعداد بسیاری از سلولهای بتا از بین خواهند رفت و با اتمام ترشح انسولین توسط لوزالمعده دوره ماه عسل به پایان می رسد. باید توجه داشت در طی دوره ماه عسل تزریق بیش از اندازه انسولین بیمار را در معرض هایپوگلایسمی ( افت قندخون ) و تزریق ناکافی آن بیمار را در معرض کتواسیدوز ( قندخون بالا ) قرار خواهد داد. به همین دلیل، تنظیم دقیق میزان انسولین توسط پزشک از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
این دوره می تواند بعد از چند هفته، چند ماه یا در برخی موارد یک سال به پایان برسد. علاوه بر این، دوره ماه عسل می تواند شروع ، متوقف و سپس مجددا شروع شود.
کنترل مناسب قندخون در طولانی کردن دوره ماه عسل موثر است . همچنین عدم تزریق انسولین یا نوسانات مداوم در انسولین در کوتاه نمودن این دوره تاثیر دارد.

منبع: www.webmd.com
دیدگاه‌های نوشته

*
*