پرتال کلینیک تخصصی دیابت پارسیان
سبد خرید خالی است.

دیابت نوع یک و فعالیت بدنی

بدون توجه به نوع دیابتی که به آن مبتلا هستید، انجام فعالیت منظم بدنی به شما کمک می کند تا سلامت عمومی خود را در بهترین حالت ممکن حفظ نمایید . با انجام فعالیت منظم بدنی، شانس ابتلا به عوارض دیابت در شما کاهش خواهد یافت. در افراد مبتلا به دیابت نوع یک، برقراری تعادل بین میزان مصرف دارو و مواد غذایی مصرفی همچنین فعالیت بدنی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
آگاهی از نحوه عکس العمل بدن نسبت به فعالیت بدنی می تواند در پیشگیری از افت قندخون و افزایش قندخون کمک کننده باشد.

 

پیشگیری-از-افت-قندخون

پیشگیری از افت قندخون

پاسخ قندخون بدن شما به فعالیت بدنی بستگی به عوامل زیر دارد:
۱- میزان قندخون قبل از شروع فعالیت بدنی
۲- شدت و مدت زمان انجام فعالیت بدنی
۳- تغییرات در میزان داروها
گاهی اوقات بیماران افت قندخون را در طی فعالیت یا بعد از آن تجربه می کنند، بنابراین کنترل قندخون و آمادگی جهت درمان افت قندخون ( هایپوگلایسمی ) از اهمیت زیادی برخوردار است.
جهت آگاهی از چگونگی تاثیر انواع فعالیت بر میزان قندخون، باید به طور مکرر قندخون خود را قبل، حین و بعد از جلسات فعالیت ورزشی کنترل نمایید.
برای خود، سیستم آزمون و خطا تعیین کنید. برای مثال، افزایش فعالیت بدنی بدین معنا است که شما نیاز به میزان انسولین کمتر یا خوردن کربوئیدرات بیشتر قبل از شروع انجام فعالیت جهت حفظ قندخون در محدوده طبیعی دارید. تاثیر انواع مختلف فعالیت ها بر میزان قندخون متفاوت است. برخی از فعالیت ها قندخون را سریعا پایین می آورند در حالیکه برخی دیگر قندخون را آهسته تر پایین می آورند.
اگر قندخون شما قبل از انجام فعالیت ورزشی پایین است، مقداری ماده قندی مصرف کنید. به خاطر داشته باشید همیشه مواد غذایی حاوی کربوئیدرات یا نوشیدنی شیرین ( مثل آب میوه ) یا قرص های گلوکز را همراه خود داشته باشید تا در صورت لزوم از آنها استفاده نمایید.
اگر قندخون شما کمتر از ۱۰۰ میلی گرم بر دسی لیتر می باشد قبل از شروع فعالیت بدنی، یک میان وعده قندی کوچک ( تقریبا ۱۵ گرم ) جهت کاهش خطر افت قندخون حین انجام فعالیت بدنی مصرف نمایید. این کار خصوصا اگر قصد انجام فعالیت بیش از ۳۰ دقیقه را دارید دارای اهمیت می باشد.
اگر پمپ انسولین دارید، با کاهش میزان انسولین بازال در حین فعالیت نیاز به خوردن میان وعده ندارید.
برای درک چگونگی درمان افت قندخون در طی فعالیت بدنی به قسمت هایپوگلایسمی مراجعه نمایید.

زمانی که قندخون بالاست…

این امکان وجود دارد که قندخون حین و بعد از انجام فعالیت ورزشی بالا رود، خصوصا زمانی که فعالیت با شدت زیاد انجام شود که در این حالت سطح هورمونهای استرس زا در بدن ( هورمونهای بالا برنده قندخون ) افزایش می یابد. اگر قندخون شما قبل از شروع فعالیت ورزشی بالا است، خون یا ادرار را از نظر وجود کتون آزمایش کنید. اگر نتیجه تست مثبت است از انجام فعالیت خودداری نمایید.

نقش تیم مراقبت

تیم مراقبت می تواند در برقراری تعادل در فعالیت بدنی، غذا و داروهای مصرفی به شما کمک کند. ثبت اعداد قندخون در دفترچه یادداشت به تیم مراقبت این امکان را می دهد تا با کمک این اطلاعات برنامه ریزی صحیحی را برای شما داشته باشند.

منبع: www.webmd.com
دیدگاه‌های نوشته

*
*