پرتال کلینیک تخصصی دیابت پارسیان
سبد خرید خالی است.

تست ها و آزمایشات تشخیصی پیش دیابت

پزشک برای بررسی ابتلا به پیش دیابت، می تواند از دو نوع تست آزمایشگاهی استفاده کند: ۱- تست گلوکز پلاسمای ناشتا  (FPG ) 2- تست تحمل گلوکز خوراکی (OGTT )

تست گلوکز پلاسمای ناشتا (FPG)

در این آزمایش پس از ۸ ساعت نخوردن غذا، مقدار گلوکز خون فرد اندازه گیری می شود. این ارزیابی می تواند تخمین بزند که آیا بدن فرد گلوکز را به خوبی می سوزاند یا خیر. اگر پس از انجام آزمایش گلوکز پلاسمای ناشتا، سطح گلوکز خون فرد غیرطبیعی بود، می توان آن را (اختلال در گلوکز ناشتا) نیز نامید که این حالت، احتمال وجود پره دیابت را مطرح می کند.

تفسیر نتایج تست گلوکز پلاسمای ناشتا (FPG)

* کمتر از ۱۰۰ میلی گرم/دسی لیتر = طبیعی

* ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلی گرم/دسی لیتر = پیش دیابت

* بیشتر از ۱۲۶ میلی گرم/دسی لیتر ( در دو مرتبه آزمایش و یا بیشتر) = دیابت

تست تحمل گلوکز خوراکی (OGTT)

آزمایش دیگری که ممکن است پزشک معالج از آن استفاده نماید، تست تحمل گلوکز خوراکی (OGTT) می باشد. در این آزمایش سطح گلوکز خون فرد طی دو مرحله اندازه گیری می شود: یک بار پس از ناشتایی و یک بار ۲ ساعت پس از خوردن ۷۵ گرم گلوکز.

اگر سطح گلوکز خون فرد ۲ ساعت پس از صرف مایع حاوی گلوکز، بالاتر از حد طبیعی بود، می توان آن را (اختلال عدم تحمل گلوکز) نامید و این عارضه احتمال ابتلا به پیش دیابت را مطرح می نماید.

تفسیر نتایج تست تحمل گلوکز خوراکی(OGTT)

* کمتر از ۱۴۰ میلی گرم/دسی لیتر = طبیعی

* ۱۴۰ تا ۱۹۹ میلی گرم/دسی لیتر = پیش دیابت

* بیشتر از ۲۰۰ میلی گرم/دسی لیتر = دیابت

تست A1C

تست A1C معدل یا میانگین قند دو تا سه ماه گذشته را نشان می دهد. یکی از مزیت های این آزمایش عدم نیاز به ناشتا بودن جهت انجام آزمایش می باشد. در صورتی که میزان تست A1C بیشتر از ۶٫۵ % باشد تشخیص دیابت قطعی می باشد.

تفسیر نتایج تست A1C

* کمتر از ۵٫۷ % = طبیعی

* بین ۵٫۷ % تا ۶٫۵ % = پره دیابت

* ۶٫۵ % و بالاتر = دیابت

 

دیدگاه‌های نوشته

*
*