پرتال کلینیک تخصصی دیابت پارسیان
سبد خرید خالی است.

مشکلات جنسی زنان

چه مشکلات جنسی در زنان دیابتی اتفاق می افتد؟

برخی از زنان دیابتی مشکلات جنسی را تجربه می نمایند. اگرچه پژوهشها در ارتباط با مشکلات جنسی در زنان محدود می باشد ، یک مطالعه نشان می دهد که ۲۷ % از زنان دیابتی نوع یک اختلالات جنسی را تجربه می نمایند. مطالعه دیگری نیز نشان داد ۱۸% از زنان دیابتی نوع یک و ۴۲% از زنان دیابتی نوع دو اختلال عملکرد جنسی را تجربه می نمایند.

مشکلات جنسی زنان دیابتی

مشکلات جنسی زنان دیابتی :

کاهش مایع واژن ، در نتیجه خشکی واژن – رابطه جنسی دردناک – کاهش یا عدم اشتیاق برای رابطه جنسی – کاهش یا نبود پاسخ جنسی
کاهش یا نبود پاسخ جنسی می تواند شامل ناتوانی در برقراری رابطه جنسی و یا باقی ماندن در آن، کاهش یا نبود حس در نواحی تناسلی و گاهی ناتوانی در رسیدن به ارگاسم باشد.

علل مشکلات جنسی در زنان دیابتی شامل آسیب اعصاب، کاهش جریان خون به بافتهای تناسلی و واژینال و تغییرات هورمونی می باشد. سایر علل احتمالی شامل برخی داروها، مصرف الکل، سیگار ، مشکلات روانی مانند اضطراب و افسردگی، عفونت، سایر بیماریها و یا شرایط مربوط به بارداری و یائسگی می باشد.
زنانی که مشکلات جنسی را تجربه نموده و یا متوجه تغییر در پاسخ جنسی شده اند، باید در این رابطه با پزشک خود مشورت نمایند. پزشک درباره تاریخچه پزشکی ، عفونتها ، مشکلات جنسی ، داروها ، سیگار و سایر مشکلات از بیمار سوال خواهد نمود.

پزشک از بیمار درباره بارداری و یا یائسگی سوال می نماید. همچنین درباره افسردگی و یا تغییرات ناراحت کننده ی اخیر در زندگی از بیمار سوال می نماید.

معاینه فیزیکی و تست های آزمایشگاهی ممکن است در تشخیص مشکلات کمک کننده باشد. پزشک از بیمار درباره کنترل قندخون سوال خواهد نمود.
در زنان با خشکی واژن ممکن است استفاده از پماد های واژینال مفید باشد.

برای درمان کاهش پاسخ جنسی تکنیک هایی شامل تغییر پوزیشن توصیه می شود. مشورت روانشناسی نیز ممکن است مفید باشد. ورزش کجل که به افزایش قدرت عضلات لگن کمک می کند نیز ممکن است در بهبود پاسخ جنسی کمک کننده باشد.

دیابت و مشکلات ادراری زنان

مشکلات ادراری ایجاد شده در مردان و زنان دیابتی شامل مشکلات مثانه و عفونت های لوله ادراری می باشد.

مشکلات مثانه زنان دیابتی

مشکلات مثانه زنان دیابتی

برخی حوادث که می توانند به اعصاب کنترل کننده عملکرد مثانه آسیب برسانند شامل صدمات و عفونت ها، دیابت و سایر بیماریها می باشند. دربیش از نیمی از زنان و مردان دیابتی، اختلال عملکرد مثانه، به دلیل آسیب اعصاب کنترل کننده ی آن می باشند.

اختلال عملکرد مثانه می تواند بر کمیت زندگی فرد تاثیر بگذارد. مشکلات شایع مثانه در مردان و زنان دیابتی شامل :
مثانه بیش فعال : اعصاب آسیب دیده ممکن است پیامهایی را در زمانهای نامناسب به مثانه ارسال نمایند. علایم مثانه بیش فعال شامل : تکرر ادرار (۸ بار یا بیشتر در روز دستشویی رفتن ) احساس نیاز به تندتند دستشویی رفتن کنترل ضعیف اسفنکتر عضلات : عضلاتی کنار مجرای ادراری ( لوله ای که ادرار را از مثانه به خارج از بدن منتقل می کند) را احاطه کرده اند . این عضلات مجرا را سفت نگه می دارند تا ادرار را در مثانه نگه دارند. اگر اعصاب این عضلات صدمه ببینند، ماهیچه ها شل شده و فرد نشت ادرار را خواهد داشت.
احتباس ادراری : برای برخی افراد، آسیب اعصاب، عضلات مثانه را ازدریافت این پیام که زمان ادرار است عاجز نموده و یا عضلات آنقدر ضعیف می شوند که توانایی تخلیه کامل مثانه از بین می رود. اگر مثانه خیلی پر شود، ادرار برگشت نموده و فشار روی کلیه ها زیاد می شود. اگر ادرار برای زمان طولانی در بدن باقی بماند، عفونت در مثانه و کلیه ها بروز می نماید. احتباس ادرار ممکن است باعث نشت ادرار شود زمانی که مثانه پر است و به درستی قادر به تخلیه نیست.
تشخیص مشکلات مثانه شامل ارزیابی عملکرد مثانه می باشد. تست هایی شامل ایکس ری ، تست های ارودینامیک برای ارزیابی عملکرد مثانه ، و سیستوسکوپی ( در این تست از وسیله ای به نام سیستوسکوپ برای مشاهده داخل مثانه استفاده می شود).
درمان مشکلات مثانه به علت آسیب اعصاب، بستگی به نوع مشکل دارد. اگر مشکل اصلی احتباس ادرار بوده، درمان شامل داروهایی است که به تخلیه مثانه کمک می نمایند. گاهی اوقات نیاز است لوله باریکی به داخل مجرای ادرار جهت تخلیه ادرار وارد شود. اگر مشکل اصلی نشت ادرار است، داروها، انجام ورزش کجل ویا جراحی کمک کننده می باشد.

عفونت های لوله ادراری زنان دیابتی

عفونت زمانی اتفاق می افتد که باکتری ها ( معمولا از سیستم گوارشی ) به لوله ادراری می رسند. اگر باکتری در مجرای ادراری رشد کند این عفونت اورتریت نامیده می شود.

باکتری ممکن است از لوله ادراری مهاجرت کرده و باعث عفونت مثانه شود که در این حالت به آن سیستیت اطلاق می شود. در صورت عدم درمان ممکن است عفونت به کلیه ها منتشر شده و پیلونفریت را باعث شود. برخی افراد عفونت های راجعه ی لوله ادراری دارند.

علایم عفونت لوله ادراری می تواند شامل:

  1. تکرر ادرار
  2. درد یا سوزش حین ادرار در مثانه یا لوله ادراری
  3. ادرار تیره در زنان
  4. فشار به قسمت فوقانی لگن – در مردان
  5. ، احساس پری در رکتوم باشد.

اگر عفونت در کلیه ها ایجاد شده باشد، شخص ممکن است حالت تهوع ، درد درنواحی پشت و پهلوها و یا تب داشته باشد. تکرر ادرار می تواند علامتی برای قندخون بالا باشد ، بنابراین نتایج آخرین کنترل قندخون باید ارزیابی شود.
پزشک نمونه ادرار را برای ارزیابی باکتری و عفونت بررسی می نماید. اگر بیمار عفونت های مکرر دستگاه ادراری داشته باشد تست های تکمیلی ممکن است انجام شود.

تشخیص و درمان زودهنگام برای پیشگیری از عفونت های جدی تر اهمیت دارد. برای پاکسازی عفونت لوله ادراری ، پزشک ممکن است درمانهای آنتی بیوتیکی بر اساس نوع عفونت در ادرار را تجویز نماید.

عفونت های کلیه جدی تر بوده و نیازمند چند هفته درمان با آنتی بیوتیک هستند. نوشیدن مایعات زیاد در پیشگیری از ابتلا به سایر عفونت ها کمک کننده است.

چه کسی در معرض خطر پیشرفت مشکلات جنسی و ادراری دیابت می باشد؟

فاکتورهای خطر شرایطی هستند که شانس گرفتن بیماری خاص را افزایش می دهند. هرچه فاکتورهای خطر بیشتر باشند، شانس ابتلا به بیماری بیشتر می شود. نوروپاتی دیابتی و مشکلات جنسی و ادراری بیشتر در افرادی ظاهر می شوند که:
کنترل ضعیف قندخون، فشارخون بالا، میزان بالای کلسترول ، اضافه وزن و سن بالای ۴۰سال داشته، سیگار استعمال نموده وغیر فعال می باشند.

آیا می توان از مشکلات جنسی و ادراری مربوط به دیابت پیشگیری نمود؟

افراد دیابتی می توانند خطر مشکلات جنسی و ادراری را با کنترل قندخون، فشارخون و چربی خون در محدوده ی هدف کاهش دهند. فعال بودن و کنترل مناسب وزن نیز می تواند در پیشگیری از عوارض بلندمدت دیابت کمک کننده باشد. برای افراد سیگاری، ترک سیگار در کاهش خطر پیشرفت مشکلات جنسی و ادراری کمک کننده می باشد.

نکاتی برای یادآوری

آسیب اعصاب دیابتی ممکن است باعث مشکلات جنسی و ادراری شود.

مشکلات جنسی در مردان دیابتی شامل

  • * اختلالات ارکتیل
  • * انزال معکوس

مشکلات جنسی در زنان شامل

  • * کاهش لغزندگی واژن و نزدیکی دردناک
  • * کاهش یا عدم وجود اشتیاق در رابطه جنسی
  • * کاهش یا عدم وجود پاسخ جنسی

مشکلات ادراری در مردان و زنان دیابتی شامل:

  •  *مشکلات مثانه مربوط به آسیب اعصاب، مانند مثانه بیش فعال ، کنترل ضعیف عضلات اسفنکتر و احتباس ادرار
  • * عفونت های لوله ادراری کنترل دیابت شامل رژیم غذایی مناسب
  • * فعالیت فیزیکی و مصرف داروها برای پیشگیری از مشکلات جنسی و ادراری، مورد نیاز است.

 

راه های ارتباطی با واحد دیابت و سلامت زنان:

۰۵۱-۳۸۵۸۴۰۴۰ داخلی ۱۱۴

تلگرام:  t.me/womandiabetes
اینستاگرام: http://instagram.com/womandiabetes

دیدگاه‌های نوشته

*
*